Сторінки

вівторок, 4 квітня 2023 р.

Онлайн-виставка дитячих книг, випущених після 24.02.2022 року

 "Сторінки обпалені війною"

1. Лариса Денисенко "Діти повітряних тривог". Ілюстрації Олена Лондон. Видавництво "Видавництво".


Зловісні ракети - артилерія російського лихосилля - перетворили нас в дітей повітряних тривог. Укритя, вречі, бомбосховища, інші міста і країни - наша нова реальність. Але ми вбережемося, переможемо та обов'язково перетворимося на дітей повітряних поцілунків...
Тут, під обнією обкладинкою - тривожні дитячіц досвіди війни та надії.






2. Олена Максименко «Пси, які приручають людей». Ілюстрації: студія «сері/граф». Видавництво "Портал".


 Бути підлітками непросто. А бути підлітками в прифронтовому містечу на українському Сході року 2014-го... дуже-дуже непросто, але й цікаво!  До одвічних викликів дружби і закоханості, ревнощів і внутрішніх страхів, самовираження і шкільних проблем додаються нові. Прийняти однокласника-переселенця, опанувати домедичну допомогу, пересидіти обстріл у підвалі, побачити смерть, урятувати життя. Відстоювати свою історію і свої цінності.






3. Оля Русіна "Абрикоси зацвітають уночі". Видавництво "Видавнцтво Старого Лева".


     Високо в небі над Донбасом літав безпілотник, а потім він зустрів хлопчика Устима і його собаку Жменьку. Життя поблизу окупованих територій, де живе хлопчик - незвичне, але й там можна зустріти справжнього друга, побачити світ іншими очима і знати, що на твоїй вулиці неодмінно цвістимуть абрикоси.






4. Володимир Чернишенко, Тетяна Копитова «Битва за місто». Видавництво "Артбукс".

"Битва за місто" - книжка, яка ародилася під час війни. 

Вона покликана допомогти дітям, які всупереч власної волі стали учасниками цієї несамовитої війни, повірити у те, що світло переможе темряву, а зло обов'язково буде покаране.







5. Олена Захарченко "Метро до темного міста". Ілюстратор Тетяна Боковська. Видавництво "Видавництво Старого Лева".

Чи знали ви, що через старі закинуті гілки київського метро можна потрапити в Інший Київ? Він постав тоді, коли й звичайний, тільки живе тут багато дивних істот і цікавих людей. Іншому Києву загрожує небезпека — темні сили хочуть його знищити. Лихо нависло й над звичайним Києвом, місто може не вистояти у боротьбі з ворогом.

Дев’ятикласник Марко випадково знайомиться з Любавою, дівчиною з Іншого Києва, хоча навіть не уявляє, якою небезпечною пригодою це стане для нього. Але чому це трапилося саме з ним? Можливо, причина криється у якійсь давній родинній таємниці Марка, про яку йому так не хоче розповідати мама? Та у хлопця немає часу на роздуми — потрібно рятувати Київ від нападу підступного Демона. Разом з Марком та Любавою на захист міста стають лицарі з минулого, українські герої і навіть потойбічні сили. Проте Демон так легко не здається і може накоїти багато лиха. Чи вистоїть Київ?

6. Катериина Єгорушкінка "Мої вимушені канікули". Ілюстрації Соні Авдєєвої. Видавництво "Віват".

   Коли настають канікули, школярі відпочивають або подорожують. Та цього разу канікули у Віри не звичайні, а вимушені: спричинені війною.

    Разом із батьками й меншим братиком дівчинка переїжджає у підвал своєї багатоповерхівки, ховаючись від обстрілів. Сім'я намагається пристосуватися до нової реальності. Топити сніг, коли зникає вода. Зігріватися співом, коли зникає тепло. Вірити у безпеку рідних, коли зникає зв'язок.

    Здається, звичайний світ руйнується і відбудувати його можна лише в уяві чи комп'ютерній грі. Шукаючи в собі світло, до якого не долітають ракети. Підтримуючи тих, хто поряд.

     У книзі Катерини Єгорушкіної ви знайдете не тільки щемну історію Віри, а й поради й заспокійливі практики від психологині Світлани Ройз.

    




Немає коментарів:

Дописати коментар